Zvolen padol doma so Žilinou, Košice zvládli derby s Popradom

14.02.2013 Celý región

Bratislava 13. februára (TASR) - Líder extraligy zo Zvolena doma padol v predĺžení zo Žilinou. Prvú tretinu domáci vyhrali po góloch Výborného a Čurilu 2:1, keď za otočil vedenie hostí, ktorých poslal do vedenia Krajči. Žilina vyrovnala v 25. minúte, keď sa po rýchlom prečíslení presadil Sýkora.

Zvolen potom v 32. minúte opäť šiel do vedenia, keď od modrej tvrdo vytrelil Juraško a prekonal Žigárdyho. Hostia ale ešte do prestávky vyrovnali. V presilovej hre sa presadil na dvakrát Varga. Tretie dejstvo góly neprinieslo a tak sa išlo do extračasu. V 64. minúte v ňom rozhodol Rúfus, ktorý pekne potiahol puk k bráne a nad vyrážačku Šimka rozhodol o výhre hostí.

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:1

Hostia prišli kvôli nepriaznivému počasiu do Nitry oneskorene a hoci mali na samotnú predzápasovú prípravu kratší čas, v prvej tretine si vypracovali viac nebezpečných príležitostí ako domáci hráči. Do vedenia mohli ísť už v 53. sekunde, keď Češík strelou z pravej strany takmer prekvapil Laca v bráne Nitry. Gól však padol až na začiatku druhej tretiny, keď po chybnej rozohrávke hostí sa dostal medzi kruhmi k puku Andrej Kmeč a pohotovo zblízka prestrelil banskobystrického brankára Chorošuna.

Na 2:0 zvýšil Roman Tománek v 32. minúte, keď po jeho strele z ľavého kruhu prekĺzol puk popod banskobystrického gólmana za brákovú čiaru. V 36. minúte sa podarilo hosťom znížiť, keď po zadovke od Češíka prestrelil Laca krídelník "baranov" Ján Sýkora. V 7. minúte tretej tretiny šli "Corgoni" opäť do dvojgólového vedenia po chybnej rozohrávke hostí, keď najskôr neprekonal Choroščuna Novák, no odrazený puk poslal do siete Bene. O dve minúty to bolo už 4:1, Hrnka si vypýtal od Chrenka puk pred bránu a blafákom prekonal banskobystrického brankára. Nitra tak opäť vyhrala nad Banskou Bystricou.

HC Košice - HK Poprad 5:2

V Steel aréne už tradične začali aktívnejšie domáci hokejisti a Slipčenko si pripísal prvý zásah na svoje konto hneď v úvodnej minúte, keď jeho pozornosť preveril Jenčík. V 4. minúte mali gól na hokejke Haščák a Jenčík, no skóre duelu otvoril o minútu neskôr Slovák, ktorý zužitkoval prihrávku Svitanu - 1:0. Hostia sa osmelili v 6. minúte, no Hylák si so zakončením Smotrilu bez väčších problémov poradil. "Oceliari" pokračovali v útočnej aktivite a výsledkom bol druhý gól Mlynaroviča, ktorý v 10. minúte vyťažil predovšetkým z prieniku Pašeka - 2:0. Popradčania mohli skorigovať o minútu neskôr, ale Klouda v ideálnej šanci nedokázal Hyláka prekonať ani na dva razy. Košičania si vypracovali ďalšie príležitosti, no gólom sa skončila až strela Haščáka, ktorý si nakorčuľoval pred bránku hostí a skóroval ponad ležiaceho Slipčenka - 3:0.

V druhej tretine Popradčania zlepšili pohyb a snažili sa čoraz častejšie tlačiť do zakončenia. V 25. minúte sa blysol pekným zákrokom Hylák, keď zlikvidoval obrovskú šancu Daniela Brejčáka a vyslúžil i potlesk z tribún. V polovici stretnutia sa pokúšal prekonať košického gólmana Viac, ten si však dal pozor a naďalej si držal čisté konto. Domáci si vypracovali veľkú šancu v 36. minúte, ale Jenčík v úniku ešte Slipčenka neprekonal. Podarilo sa to až Jokeľovi v následnej presilovej hre, keď zužitkoval Svitanovu prihrávku. Na 5:0 zvýšil dve minúty pred koncom druhej dvadsaťminútovky Haščák a vyhnal Slipčenka z bránky.

Na začiatku tretieho dejstva dohrávali hostia z Popradu početnú výhodu o dvoch hráčov, nič z nej však nevyťažili. V 43. minúte nahradil Riečický v domácej bránke Hyláka. Spoluhráči pred ním si vypracovali gólovú šancu v 48. minúte, paradoxne v oslabení, ale Slovák v úniku Sidora neprekonal. O minútu neskôr sa ocitol v dobrej šanci Haščák, ale stav sa nezmenil. Na opačnej strane nedokázal najprv v 53. minúte prekonať Riečického Vaic, no o minútu neskôr sa to podarilo Hvilovi, ktorý zakončoval do odkrytej časti košickej bránky - 5:1. V 55. minúte znížil na rozdiel troch gólov Stals, ktorý dal zároveň gólovú bodku za stretnutím - 5:2.

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 1:5

Súboj týchto súperov už len korčuľovaním a bojovnosťou pripomínal niekdajšie kvalitné duely Martina a Trenčína. Obe mužstvá síce dobre korčuľovali, ale ich hre chýbalo viac umu a v koncovke, najmä domácim, pokoj a rozvaha. Martinskí hokejisti prepásli od 4. minúty presilovku o dvoch hráčov, keď Themár nevyužil príležitosť na otvorenie skóre. Hostia však zahrali svoju presilovku lepšie.

Pozníka ešte vychytal Šúrek, ale v 9. minúte už Dukla viedla, keď sa Rusnák dostal s pukom sám pred bránku a strelil prvý gól hostí. Potom sa útoky striedalai pred oboma bránkami, ale bez gólového vyjadrenia. V druhej tretine svoje mužstvá podržali gólmani. Vyznamenal sa najmä Nagy pri pokusoch Mráza a Važana, Šúrek bol zasa na mieste pri strele Sojčíka. V 32. minúte využila Dukla aj druhú presilovku, keď sa presadil Lelkeš. Aj do tretice padol gól v presilovke. Tentokrát sa však tešili domáci, keď v 37. minúte presne trafil Themár. Nagy v 40. minúte zneškodnil ešte bekhend Petrušku z dobrej pozície.

Tretia tretina sa už hrala v réžii Dukly. V 43. minúte bol úspešný bombou Pozník a o 113 sekúnd pridal štvrtý úspech hostí Sojčík, keď mieril presne medzi betóny Šúreka. Toho po piatom góle Pardavého v 54. minúte v bránke Martina vymenil Volentier. Martin tento dôležitý zápas, najmä v tretej tretine, absolútne nezvládol a po slabom výkone zaslúžene prehral.

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 5:3

V zápase tabuľkových susedov by si domáci v prípade plného bodového zisku zlepšili výhľad na lepšiu východiskovú pozíciu do play off. Prvú vážnejšiu príležitosť mali domáci vo 4. minúte, keď Vyrúbalík po chybe hostí tvrdou strelou tesne minul Tomekovu bránku. Gólu sa domáci dočkali v 6. minúte, keď pekne trafil na Tomekovu vyrážačku Holovič. Skaličania mali viac z hry, no hostia sa tiež snažili o nebezpečné protiútoky. Svoju prvú presilovku Piešťany hrali od 9. minúty. Lipovský zachránil pred dorážkou Peška a vytesnil aj nebezpečnú strelu Filipa od modrej čiary. Svoju presilovku nevyužli ani domáci pri vylúčení Nemca, hoci ju celkom dobre zahrali. Druhú časť hry začali domáci tiež v početnej výhode po vylúčení Šišovského. Tomek zlikvidoval tutovku Holoviča, no to bolo zo strany domácich všetko.

Hostia vyrovnali od svojho prvého ptrotiútoku v 1. tretine, keď po ľade Lipovského v 20. minúte po ľade prekvapil Škadra. O minútu neskôr Tomeka na 2:1 prepálil strelecky naladený Holovič. Hostia nevyužili presilovku pri vylúčení Konečného. V tejto fáze si vypracovali domáci viacero príležitostí, no Tomek ich šance zlikvidoval. Paradoxne skórovali hostia, ked zo svohjho ďalšieho ojedinenlého protiútoku spomedzi Lipovského betóny na 2:2 v 33. minúte Henrich Ručkay. Gól hostí nabudil, vyrovnali hru. V 37. minúte spálil bekhendový blafák domáci Kudrna, skóre sa už nemenilo.

V úvode tretej časti domáci dohrávali presilovku po vylúčení Peška z predchádzajúcej časti zápasu, zostala však nevyužitá. Hostia sa opierali o svoju rýchlosť a sústredenú defenzívu na čele s brankárom Tomekom. Až v 47. minúte sa presadil prvý skalický útok, keď Pálffy premenil Školiakovu prihrávku spoza brány na 3:2 pre domácich. Po tomto góle však pridali Piešťanci na dôraze, keď sa dlhé minúty domáca obrana nevedela vysporiadať s ich rýchlym pohybom a dôrazom pred Lipovským, našťastie bez gólového efektu. Ten prišiel až v 53. minúte, keď po peknej kombinácii vyrovnal Hruška. Zdalo sa, že zápas smeruje do predĺženia, no v 57. minúte efektnou zadovkou na 4:3 trafil Konečný a zápas tak dramaticky gradoval. Rozhodnúť mohol Kudrna, ktorý však nepremenil Pálffyho prihrávku pri nájazde na jedného obrancu hostí. Piešťany sa rozhodli pre powerplay dvadsať sekúnd pred koncom a sekundu pred záverečným klaksónom z vlastnej tretiny na 5:3 upravil Šátek a vo vyrovnanom zápase si tri body vybojovali šťastnejší domáci.

Výsledky:
HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 3:4 pp (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)
Góly: 9. Výborný, 16. Jurík, 32. Juraško - 3. Krajči, 25. Sýkora, 38. Varga, 64. Rúfus. Rozhodovali: Lauff - Bachúrik, Bednár. vylúčení: 8:6, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1335 divákov

HC Košice - HK Poprad 5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
Góly: 5. Slovák, 10. Mlynarovič, 18., 38. Haščák, 37. Jokeľ - 54. Hvila, 55. Stals. Rozhodovali: J. Konc - Gajan, Gavalier, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 42. Martin Chovan zapojil sa do hry, 43. Riečický namieto Hyláka - 38. Sidor namiesto Slipčenka, 3697 divákov

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Góly: 6., 24. Holovič, 48. Palffy, 57. Konečný, 60. Šátek - 23. Škadra, 33. H. Ručkay, 53. Hruška. Rozhodovali: D. Konc - Výleta, J. Tvrdoň, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1805 divákov

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Góly: 24. Kmeč, 32. Tománek, 47. Bene, 49. Hrnka - 36. Sýkora. Rozhodovali: Baluška - Kalina, Smrek, vylúčení: 3:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1995 divákov

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Góly: 37. Themár - 9. Rusnák, 32. Lelkeš, 43. Pozník, 45. Sojčík, 54. Pardavý. Rozhodovali: Goga, Jonák - Návratek, Zvrškovec, vylúčení: 6:10, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, striedanie: 54. Volentier za Šúreka (Martin), 900 divákov
 

Vyberte región